Opleiding Baby Specialist (geaccrediteerd)

Werk je met baby’s? Dan ben je¬†vanuit de IKK-wetgeving verplicht om de opleiding Babyspecialist te doen. En dat is superinteressant! ūüôā¬†
Na het volgen van deze praktijkgerichte opleiding ontvang je een erkend diploma Babyspecialist en ben je helemaal IKK-proof! 

Tijdens deze opleiding ga je enerzijds diep op de theorie. Dit doe je lekker relaxed thuis, wanneer het jou uit komt.
Het tweede en derde deel zijn echt partijgericht.
Het tweede deel zijn twee cursusdagen waarin je uitdagende opdrachten krijgt. En deel drie doe je op je eigen groep met je ‘eigen’ baby’s. ¬†

De kern van de opleiding ligt in de sensitieve responsiviteit waarbij het welzijn van de baby én pedagogisch medewerker zelf uitgangspunt is.
Andere zaken die aan bod komen zijn onder andere: Hersenontwikkeling, Dunstan Babytaal, Pikler-methode, Oudercommunicatie en persoonlijke coaching.

Wij bieden deze opleiding incompagny aan. Mocht je hier interesse in hebben mail dan even voor een datum!
Ben je alleen of met z’n tweetjes? Dan kun je meedoen met onze geplande opleidingen.¬†
Cursusdata vindt je in de agenda. 

De opleiding bestaat uit drie delen:

Deel 1: Theorie

Het theoriedeel volg je in je eigen online omgeving. Je ziet informatievideo’s, luistert naar audio-fragmenten en oefent middels oefenvragen. Je sluit dit deel af middels een online toets. Dit deel kun je uitvoeren waar en wanneer je zelf wilt. Het is ook mogelijk om tussen door pauze te houden. Kom je er niet uit of heb je een vraag kun je altijd je mentor raadplegen. Heb je de toets niet gehaald? Geen punt, herkansen mag.¬†

Deel 2. Koppeling van theorie naar praktijk

Je krijgt twee dagen les door een ervaren docent. Je volgt praktijkgerichte lessen waarbij interactieve presenties, een quiz, spelvormen en discussies elkaar afwisselen.Kortom: niet alleen luisteren maar ook lekker doen! 

In dit gedeelte van de opleiding werk je aan je eigen portfolio. Zo hou je controle over je eigen ontwikkeling. Ieder mens is uniek en jij pakt uit de lessen wat voor jou van belang is. 

Uiteraard is er in dit weekend ruimte voor eigen vragen en eigen inbreng. 

Deel 3: De Praktijk

Je maakt een keuze uit diverse praktijkopdrachten. De bedoeling is dat je de opdrachten tijdens je werk uitvoert. Zo integreer je het geleerde meteen in praktijk. 

Daarnaast krijgt drie uur coaching zodat je langdurig profiteert van wat je hebt geleerd.  

De opleiding sluit je uiteindelijk af middels een observatie van een activiteit die je zelf hebt gekozen. Hierover vindt een nagesprek plaats. Je hoort direct of je bent geslaagd. 

 

Niveau: MBO 4
Certificaat: Geaccrediteerd Baby Specialist

Na het met goed gevolg doorlopen van deze training ontvang je het certificaat ‘Babyspecialist’. Deze is goedgekeurd door het FCB en voldoet hiermee aan de IKK-wetgeving.¬†

Het examen vindt op twee momenten in deze opleiding plaats:

1.Een digitale schriftelijke kennistoets vanuit huis ter afsluiting van module 1.

2.Een observatie en evaluatie op locatie waarbij vaardigheden in de praktijk en de inhoud van het portfolio gespreksonderwerp zijn. Dit examendeel vindt plaats aan het eind van module 3. 

 

Data en tijden lessen op locatie

In de agenda vindt je een aantal data waarop er les gegeven wordt. Je kunt uiteraard het online gedeelte eerder (of later) doen. 

Incompany wordt in overleg met de directie gepland. 

Tijd en locatie 

Uiteraard doorloopt iedereen op zijn eigen tempo het online programma. Gemiddeld doen deelnemers hier 5 uur over. Je kunt dit deel doen waar en wanneer je maar wilt. Voor de lessen op locatie dien je 2 x 7 uur uit te trekken. De lessen vinden plaatst in Hoofddorp. Bij een incompany-opleiding is het in afstemming met de directie. 

De praktijkgroepen nemen gemiddeld 3 uren in beslag. Je voert deze opdrachten uit op je eigen werkplek met je ‘eigen’ baby’s. De opdrachten zijn prima onder werktijd uit te voeren.¬†

Je krijgt 3 uren coaching cadeau. Deze kun je in één keer plannen maar ook 2 x 1,5 uur. De coaching is in principe in Hoofddorp aan de hand van eigen ingebrachte vragen / casus en video. 

Het examen duurt circa 1 uur en vindt plaats op jouw werkplek. Het nagesprek kan niet op de groep plaats vinden dus het is belangrijk dat er voor 1 uur vervanging is geregeld. 

Kosten 

Incompany
Een tarief op maat. Dit is afhankelijk van de grootte van de groep, aanwezigheid van de cursusruimte, wensen etc. 

Individuele deelname:

– ‚ā¨1700,- per deelnemer. Dit is inclusie BTW, toegang tot de online leeromgeving, certificaat, het boek ‘weken met baby’s in een groep’, alle studiematerialen, drie uur individuele coaching, examen op locatie, 2x lunch.¬†

– Kom je met z’n twee√ęn? Dan zijn de kosten voor jullie samen ‚ā¨2095,-. Dit is inclusie BTW, 2x toegang tot de online leeromgeving, 2 certificaten, 1x het boek ‘weken met baby’s in een groep’, 2 sets studiematerialen, drie uur coaching met z’n twee√ęn te gelijk, 2x individueel examen op locatie, 4x lunch.¬†

  • De drie uur coaching mag jouw werkgever als pedagogische coaching inzetten.¬†
  • Je dient toegang tot een computer te hebben om het online gedeelte te kunnen volgen.¬†
  • Werk je op dit moment niet als PM’er in de kinderopvang en heb je dus geen plek om je praktijkopdrachten te doen? Neem dan even contact met ons op voor een praktische oplossing.
  • Zie je op tegen de online toets vanwege dyslexie, omdat Nederland niet je moedertaal is, je faalangst hebt of een andere reden? Geen punt! Even aangeven en zoeken samen naar een passende oplossing.¬†

Blijf op de hoogte!

  • Krijg automatisch een mail bij nieuw beschikbare trainingen.
  • Blijf up-to-date door een melding bij een nieuwe wetswijzing.
  • Gratis sjablonen, voorbeelden en/of idee√ęn.¬†

Actuele trainingsdata Babyspecialist

12 & 13 september, 09.00 uur

07 & 08 Oktober 09.00 uur 

07 & 08 November 09.00 uur 

Deelnemen

Regel je deelname snel en eenvoudig online.
Wil je liever telefonisch boeken kan dat via:085 3011 241.

Impressie