Specialist in de Kinderopvang

Nice to see You!

Opleiding: pedagogisch coach/ beleidsmedewerker

Tijdens deze compacte en gedegen opleiding ontwikkelt u zich tot pedagogisch coach/beleidsmedewerker. De opleiding wordt gegeven op HBO-niveau. 

Structuur van de opleiding:

Deel 1: Wet- en regelgeving
Kennis rondom wet-en regelgeving heeft u nodig omdat het beleid dat u gaat ontwikkelen binnen deze kaders dient te vallen. Door gedegen kennis heeft u de ruimte om beleid meer flexibel en op maat te ontwikkelen. De stof wordt aangeboden via video’s, uw persoonlijke e-learningomgeving en een ontmoeting met onze juristen/advocaat. Zo wordt complexe materie zeer begrijpelijk en zelfs leuk. 

Deel 2: Pedagogische theorie
Pedagogische kennis is nodig om beleid en advies inhoud te geven. U ontdekt pedagogische visies van grote pedagogen, ontwikkelingspsychologie en breinontwikkeling. Theorie wordt consequent gekoppeld aan praktische situaties zodat het makkelijk beklijft. U ontwikkelt zich aan de hand van video’s, uw persoonlijke e-learningomgeving, scholingsdagen en naslagwerken. 

Deel 3: Praktische uitvoering op de groep
Coaching dient aan te sluiten bij de praktijk. Beleid is een weergave van dezelfde praktijk. Daarom maakt u in dit deel kennis de pedagogische praktijk vol met praktische tips, voorbeelden en praktijkcasussen. In dit deel doet en ervaart u voornamelijk. 

Deel 4: Coaching
Tijdens dit deel oefent u met het ontwikkelen van een coachingsplan. Zo werkt u planmatig en doelgericht. Daarnaast komen verschillende leer-, communicatie-, en coachingstechnieken ruimschoots aan bod. U ontvangt hierbij zelf ook coaching. Zo ervaart u wat u zelf wel of niet prettig vindt. Dit helpt een eigen coachingstijl te ontwikkelen. U ontvangt tijdens dit deel zeer veel coachingsmaterialen die u direct kunt inzetten. 

Deel 5: Schrijven van beleid
Het schrijven van beleid is anders dan het schrijven van een collum of verhaal. In dit deel leert u schrijftechnieken om helder, functioneel en IKK-proof beleid te schrijven. 

Ontvang tips

Agenda